Besturen

Lijn in Taal: besturen met visie én meerwaarde

Besturen is vooruitzien. Besturen is ook ómzien. Omzien naar voor wie je bestuurt – transparant en eerlijk, vakkundig en gedreven. Als professioneel, extern bestuurder kijk ik graag met u mee.

Elke organisatie gedijt met een vakkundig bestuur, dat op basis van helder beleid efficiënt én met oog voor zijn achterban weet te handelen. Oók in de non-profitsector, ook in verenigingen, stichtingen en coöperaties, die voor hun bestuursbezetting afhankelijk zijn van vrijwilligers.

Het vinden van vrijwilligers voor bestuursfuncties is niet eenvoudig. Wie durft de handschoen op te pakken? Bovendien blijkt dat het werk van een bestuurder tussen ‘zijns gelijken’ gecompliceerd is. Beleid vaststellen en handhaven voor wie je teamgenoot of buurman is, is lastig. En waar haal je als vrijwillig bestuurder de tijd voor je taak vandaan?

Ook organisaties als uw vereniging gaan steeds vaker over op een (deels) extern bestuur. Dat ontzorgt en professionaliseert – en blijkt een goede investering. Niet alleen financieel, maar ook in rust, overzicht en continuïteit.

Ik ben een ervaren externe secretaris. Ik verzorg uw communicatie en zorg voor een perfect secretariaat – van notulen tot vergaderstukken, van website tot correspondentie. En mijn bestuursvisie? Helder en op basis van akten en statuten, zorgvuldig en betrokken, vriendelijk en respectvol. Met oog voor de geschiedenis en met de blik naar de toekomst.

Ik bestuur als secretaris graag met en voor u. Omdat soepel besturen begint met een optimaal secretariaat.

 

Mijn tarieven? Besturen op maat leidt tot een tarief op maat. Na ons eerste gesprek ontvangt u van mij een heldere offerte.

Wilt u lijn in uw bestuur?

Neem contact met mij op.