Trouwen

Prachtig trouwen? Persoonlijk trouwen!

U kijkt uit naar een stralende, feestelijke trouwdag – even mooi als u samen: kleurrijk en vrolijk, uniek en ontroerend. Kiest u voor een klassiek huwelijk met rozen en bruidsmeisjes, met een bruidegom in jacquet en een bruid in een dróómjurk? Of past een heerlijk informele, ontspannen ceremonie bij u, met een boeket veldbloemen en gitaarspel van een goede vriend? In een volle, uitbundige trouwzaal – of eigenzinnig op de meelzolder van de molen of onder de grote kastanje in uw eigen tuin…?

Wie trouwt, mag kiezen

Heel veel mag, heel van kan. In een trouwgesprek praten we lang voor uw trouwdag over uw wensen en grenzen, over uw verhaal, uw gasten. Ik luister, ik adviseer – en samen verzamelen we alle puzzelstukjes om van uw liefde voor elkaar een onvergetelijk ‘moment van voltrekken’ te maken.

Met alle aandacht voor u en uw gasten, met alle tijd voor mooie woorden en rituelen vol betekenis. Natuurlijk krijgen ook uw kinderen of uw kleine gasten hun plekje in de voltrekking. Als ringenkinderen misschien – of met hun eigen kinderaktes, een eigen liedje of veilig op schoot bij opa en oma.

Mijn trouwmand gaat altijd met mij mee – en ik vul hem met iets, wat uw verhaal mee vertelt: van een zelfgebakken tulband tot een kerstboom vol harten. Een bescheiden accent in een ‘uur uit duizenden’ , als een vrolijke verrassing, een onvergetelijke herinnering…

Mag ik uw trouwambtenaar zijn? Dat vind ik een eer!

Even zakelijk…:

Ik ben sinds 2006 beëdigd ambtenaar van de burgerlijke stand. Dat betekent, dat ik uw huwelijk officieel mag voltrekken. U kunt daarbij kiezen uit drie mogelijkheden:

    • Ik voltrek uw huwelijk in de Drentse gemeente De Wolden, mijn thuisbasis. Daar mag u trouwen waar u wilt – van theehuis tot hooiberg, van prieel tot tuin. Dat kan óók, wanneer u in een andere gemeente woont. U doet dan in uw woonplaats melding van uw aanstaande huwelijk en geeft daarna bij de afdeling Burgerzaken in De Wolden aan, dat u door mij uw huwelijk wilt laten voltrekken.
      De gemeente regelt vervolgens alle praktische en financiële zaken rond uw voltrekking. Wanneer u trouwt in De Wolden gaat u geen overeenkomst aan met Lijn in Taal. U betaalt dan de kosten voor een volledige voltrekking aan de gemeente. Op de website www.dewolden.nl onder ‘levensgebeurtenissen’ vindt u alle informatie over trouwen in De Wolden.
    • Ik voltrek uw huwelijk in de gemeente van uw keuze. Veel gemeenten zijn bereid een beëdigd trouwambtenaar als ‘gastambtenaar’ te benoemen: voor één dag, speciaal voor uw huwelijksvoltrekking. Uw trouwgemeente informeert u daarover graag. Mag ik uw huwelijk voltrekken als zelfstandig trouwambtenaar? Dan gaat u een overeenkomst aan met Lijn in Taal, waarin onze afspraken worden vastgelegd. Daarnaast regelt en bepaalt uw trouwgemeente een aantal praktische zaken rond uw voltrekking.
  • Uw trouwgemeente staat geen ‘gastambtenaren’ toe. Toch wilt u graag, dat ik een persoonlijke, mooie trouwceremonie voor u verzorg. Dat kan. U trouwt dan officieel in een korte voltrekking in uw trouwgemeente. Daarna ontvangt u op een door u gekozen locatie en tijd uw gasten – en vieren we uw huwelijk. Met een toespraak, met een eigen jawoord, met ringen en een eigen ‘akte’ en getuigen – met féést! U trouwt daarbij niet meer voor de wet, maar wel met uw hart!

 

Kiest u er juist voor om niet te trouwen? Of wilt u na vele jaren huwelijk nog eens ‘ja’ zeggen tegen uw eigen partner? Voor wie de liefde wil vieren maak ik met veel plezier een niet-officiële, informele en stralende ceremonie – perfect passend bij wie u samen bent.

Mijn tarieven? Bij een huwelijksvoltrekking of een ceremonie op maat hoort een tarief op maat. Na ons kennismakingsgesprek ontvangt u van mij een heldere offerte.

Wilt u trouwen of de liefde vieren zoals u dat wilt?

Neem contact met mij op.